Woning isoleren Maffle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Maffle? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Maffle. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-maffle-7810

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder geluidsoverlast
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7810
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€174,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest rendabele methodes om je woning in Maffle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Maffle is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 850 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Maffle kost plusminus €5800. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11400. Het rendement is grofweg €880 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we meerdere aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Maffle (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Maffle kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Maffle. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€635
(€6750)
€980
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€170
(€2250)
€375
(€2800)
Spouwmuur€255
(€1725)
€570
(€2225)
€820
(€3275)
HR++ glas€240
(€1875)
€275
(€4225)
€360
(€5400)
isolatie maffle 7810

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Maffle?

Waarom zou ik mijn woning in Maffle isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Watz en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Ath

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ath in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Maffle wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Maffle voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Maffle. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment