Woning isoleren Bizet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bizet? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je waardevolle informatie over isolatie Bizet. We gaan aan de slag met items als tochtstrips of tochtbanden en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bizet-7783

 • Flinke besparing
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteKomen-Waasten
Postcode7783
Gasverbruik22.740 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€172,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be check je de meest toegepaste methodes om een woning in Bizet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bizet is financieel toegankelijk (al vanaf € 940 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €280 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen fluctueren rond de €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €220 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bizet kost plusminus €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12500. De winst is plusminus €770 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verschillende vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bizet (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Bizet kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per jaar. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Bizet. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3450)
€845
(€7200)
€1220
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€230
(€1850)
€310
(€3250)
Spouwmuur€350
(€925)
€450
(€2700)
€845
(€3225)
HR++ glas€195
(€2950)
€325
(€3375)
€370
(€4775)
isolatie bizet 7783

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bizet?

Waarom mijn woning in Bizet isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Mega en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en besparen tot €260 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico, Gamma, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Komen-Waasten

Mede door een speciale premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Komen-Waasten aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Komen-Waasten
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Bizet wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Bizet voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Bizet. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment