Woning isoleren Molenbaix

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Molenbaix? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals de schuur isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Molenbaix. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de bodem en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-molenbaix-7760

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • Minder impact op het milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode7760
Gasverbruik22.670 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€171,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk jij de meest populaire onderdelen om een woning in Molenbaix te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Molenbaix is goedkoop (ongeveer € 920 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €285 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Molenbaix kost gemiddeld €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. De winst is om en nabij €880 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we allerlei populaire werkzaamheden. Hierna vermelden we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Molenbaix (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Molenbaix is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Op deze pagina berekenen we de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Molenbaix. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3950)
€675
(€5800)
€1250
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€175
(€1950)
€360
(€3400)
Spouwmuur€245
(€725)
€550
(€2250)
€930
(€3325)
HR++ glas€220
(€2600)
€260
(€3675)
€365
(€5100)
isolatie molenbaix 7760

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Molenbaix?

Waarom moet ook ik mijn huis in Molenbaix isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en geeft een besparing van €215 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico, Dema, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Celles

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Celles voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Celles
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Molenbaix wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Molenbaix voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Molenbaix. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een lekker warm huis en bespaart veel energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment