Woning isoleren Lanquesaint

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lanquesaint? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de bodem of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Lanquesaint. Bijvoorbeeld topics als isolatie binnenkant gevel en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lanquesaint-7800

 • Flinke besparing
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Snel te plaatsen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7800
Gasverbruik22.770 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€173,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Lanquesaint te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lanquesaint kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 740 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1825 en je bespaart al snel €265 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lanquesaint kost ongeveer €4900. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Hiermee bespaar je zo’n €920, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei populaire alternatieven. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Lanquesaint (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Lanquesaint is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. Dat is dus al gauw €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lanquesaint. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€745
(€5950)
€1190
(€8350)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€285
(€1800)
€335
(€3000)
Spouwmuur€220
(€1225)
€520
(€2150)
€790
(€3475)
HR++ glas€225
(€1925)
€290
(€3825)
€440
(€5225)
isolatie lanquesaint 7800

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lanquesaint?

Waarom juist nu mijn huis in Lanquesaint isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Watz of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en dat levert gemiddeld op €280 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Hubo, Brico. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ath

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ath op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Lanquesaint wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Lanquesaint voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Lanquesaint. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment