Woning isoleren Ostiches

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ostiches? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld triple glas en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Ostiches. We zoomen in op zaken als schuin dak isoleren en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ostiches-7804

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond binnenklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Meer stilte in huis
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7804
Gasverbruik22.810 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€173,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop tref je de populairste onderdelen om een woning in Ostiches te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ostiches kan erg voordelig beginnend bij € 760 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven liggen rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ostiches kost doorgaans €5400. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Je profiteert van ong. €810 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ostiches (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van woning/huis in Ostiches is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ostiches. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3800)
€725
(€7250)
€1060
(€8200)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€210
(€2350)
€345
(€3000)
Spouwmuur€260
(€1525)
€710
(€2075)
€930
(€3450)
HR++ glas€215
(€2975)
€285
(€3200)
€430
(€5125)
isolatie ostiches 7804

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ostiches?

Waarom zou ik mijn woning in Ostiches isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Ath

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Ath aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Ostiches wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Ostiches voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ostiches. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment