Woning isoleren Komen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Komen? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder tref je belangrijke informatie over isolatie Komen. We gaan aan de slag met topics als isolerende raambekleding en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-komen-7780

 • Minder energielasten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Ook geluidsdicht
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieHenegouwen
GemeenteKomen-Waasten
Postcode7780
Gasverbruik22.710 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€172,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna zie je de meest interessante manieren om jouw woning in Komen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Komen is goed te betalen (plusminus € 830 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €220 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €240, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Komen kost zo’n €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11400. Je profiteert van circa €780 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we nog meer mogelijke opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Komen (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Komen is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar. Op deze pagina vind je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Komen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€705
(€5400)
€1240
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€290
(€1550)
€375
(€2700)
Spouwmuur€205
(€925)
€480
(€1975)
€900
(€3025)
HR++ glas€210
(€2025)
€285
(€3975)
€395
(€5325)
isolatie komen 7780

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Komen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Komen isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825, waarbij u een besparing realiseert van €260 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website lees je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Komen-Waasten

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Komen-Waasten meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Komen-Waasten
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Komen wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Komen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Komen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment