Woning isoleren Ligne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ligne? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties als bijv. de bodem isoleren en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Ligne. Je kunt denken aan zaken als isolatie van platte dak en R-waarde. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ligne-7812

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7812
Gasverbruik22.860 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€174,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Ligne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ligne is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 990 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De prijzen zijn ongeveer €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ligne kost plusminus €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Dit levert op om en nabij €870, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ligne (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw huis in Ligne is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 op jaarbasis. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Ligne. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3050)
€725
(€4800)
€1050
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€285
(€1750)
€340
(€2900)
Spouwmuur€360
(€1575)
€430
(€2000)
€830
(€3425)
HR++ glas€210
(€2100)
€285
(€3500)
€375
(€4700)
isolatie ligne 7812

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ligne?

Waarom mijn woning in Ligne isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ath

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ath kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Ligne wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Ligne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Ligne. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment