Woning isoleren Houthem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Houthem? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Houthem. We bespreken items als dakkapel isoleren en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-houthem-7781

 • Veel geld besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Dempt het geluid
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteKomen-Waasten
Postcode7781
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€172,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind je de populairste toepassingen om een woning in Houthem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Houthem kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 720 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €240 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, dekens, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Houthem kost je zo’n €4800. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12500. Daarmee bespaar je zo’n €880, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we diverse aantrekkelijke opties. Hieronder beoordelen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Houthem (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Houthem is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. Dat komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Houthem. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4150)
€835
(€6750)
€1230
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€260
(€2450)
€355
(€2800)
Spouwmuur€330
(€1500)
€650
(€2725)
€780
(€3275)
HR++ glas€205
(€2025)
€310
(€4250)
€405
(€4475)
isolatie houthem 7781

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Houthem?

Waarom zou ik mijn huis in Houthem isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675, waarbij u een besparing realiseert van €340 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Handy Home, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Komen-Waasten

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Komen-Waasten kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Komen-Waasten
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Houthem wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Houthem voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Houthem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment