Woning isoleren Arbre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Arbre? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Arbre. Denk aan thema’s als isolatie binnenkant gevel en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-arbre-7811

 • Minder energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7811
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€174,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand tref jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Arbre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Arbre is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 900 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten liggen rond €1775 en de besparing loopt op tot €250 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Arbre kost plusminus €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Dit levert op zo’n €920 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog een aantal populaire vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Arbre (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Arbre is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. Dat komt neer op €925 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Arbre. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3200)
€605
(€5750)
€980
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€225
(€2250)
€340
(€2850)
Spouwmuur€305
(€1075)
€580
(€2300)
€860
(€3600)
HR++ glas€220
(€2000)
€300
(€3575)
€450
(€4775)
isolatie arbre 7811

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Arbre?

Waarom mijn woning in Arbre isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Hubo, Brico, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Ath

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Ath in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door te isoleren. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Arbre wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Arbre voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Arbre. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment