Woning isoleren Russeignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Russeignies? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Russeignies. Je kunt denken aan items als verwarmingsbuizen isoleren en de groene lening. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-russeignies-7750

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Temperatuur in eigen hand
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieHenegouwen
GemeenteMont-De-L’Enclus
Postcode7750
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€171,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de populairste methodes om jullie woning in Russeignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Russeignies is betaalbaar (vanaf zo’n € 790 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Russeignies kost gemiddeld €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Het voordeel is plusminus €760 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verschillende aantrekkelijke oplossingen. Hierna behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Russeignies (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Russeignies is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 (jaarlijks). Onderstaand calculeren we de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Russeignies. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3350)
€875
(€6450)
€990
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€180
(€2350)
€400
(€3550)
Spouwmuur€370
(€800)
€720
(€2425)
€780
(€3575)
HR++ glas€240
(€2575)
€275
(€4025)
€420
(€4775)
isolatie russeignies 7750

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Russeignies?

Waarom zou ik mijn huis in Russeignies isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en geeft een besparing van €255 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Mont-De-L’Enclus

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Mont-De-L’Enclus aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mont-De-L’Enclus
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Russeignies wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Russeignies voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Russeignies. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment