Woning isoleren Bouvignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bouvignies? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Bouvignies. We zoomen in op items als tochtprofielen en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bouvignies-7803

 • Flinke besparing
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Speciale groene leningen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7803
Gasverbruik22.800 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€173,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Bouvignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bouvignies is goedkoop (plusminus € 820 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen bedragen zo’n €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €205 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bouvignies kost om en nabij de €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Daarmee bespaar je ong. €760 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we verscheidene alternatieve vormen. In het gedeelte hierna praten we over de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bouvignies (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Bouvignies is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. Dat is dus al gauw €1100 p/jaar. Op deze website check je de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Bouvignies. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3350)
€595
(€5600)
€1160
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€185
(€1850)
€385
(€3450)
Spouwmuur€345
(€1300)
€660
(€2475)
€865
(€3650)
HR++ glas€230
(€2700)
€275
(€3800)
€370
(€5250)
isolatie bouvignies 7803

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bouvignies?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bouvignies isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Luminus of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700 en geeft een besparing van €260, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Ath

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ath kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Bouvignies wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bouvignies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Bouvignies. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment