Woning isoleren Ploegsteert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ploegsteert? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Ploegsteert. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ploegsteert-7782

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond binnenklimaat
 • Duurzame investering
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteKomen-Waasten
Postcode7782
Gasverbruik22.730 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€172,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina bekijk jij de meest rendabele acties om jullie woning in Ploegsteert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ploegsteert is goedkoop (rond de € 890 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1975 en de potentiële besparing ligt op €280 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ploegsteert kost je zo’n €5050. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1110. De besparing loopt op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13500. Het voordeel is pakweg €830 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we nog een aantal interessante oplossingen. Hieronder bespreken we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Ploegsteert (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een bewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Ploegsteert is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per jaar. Hieronder vind je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ploegsteert. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4100)
€755
(€5100)
€1120
(€9150)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€170
(€2650)
€360
(€2800)
Spouwmuur€190
(€1175)
€700
(€2650)
€925
(€3575)
HR++ glas€220
(€2350)
€335
(€3750)
€415
(€4675)
isolatie ploegsteert 7782

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ploegsteert?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ploegsteert isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375 en besparen tot €300 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Big Mat, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Komen-Waasten

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Komen-Waasten kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Komen-Waasten
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Ploegsteert wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ploegsteert voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Ploegsteert. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment