Woning isoleren Waarmaarde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Waarmaarde? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Waarmaarde. Je kunt denken aan zaken als de vloer isoleren en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-waarmaarde-8581

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal leefklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAvelgem
Postcode8581
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€170,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek jij de meest interessante onderdelen om je woning in Waarmaarde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Waarmaarde is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 780 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €250 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, dekens, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Waarmaarde kost doorgaans €5050. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1220. De potentiële besparing ligt op €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12100. Dit levert op om en nabij €800 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we diverse aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Waarmaarde (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Waarmaarde kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. Dat komt neer op €850 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Waarmaarde. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3900)
€875
(€6550)
€910
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€235
(€1700)
€300
(€3300)
Spouwmuur€325
(€1550)
€650
(€2300)
€865
(€3300)
HR++ glas€250
(€2425)
€290
(€3050)
€395
(€5175)
isolatie waarmaarde 8581

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Waarmaarde?

Waarom juist nu mijn huis in Waarmaarde isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, dat betekent een winst van 325, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Avelgem

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Avelgem op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Avelgem
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Waarmaarde wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Waarmaarde voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Waarmaarde. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment