Woning isoleren Avelgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Avelgem? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Avelgem. We staan stil bij zaken als de vloer isoleren en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-avelgem-8580

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAvelgem
Postcode8580
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€167,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna zie je de populairste acties om een woning in Avelgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Avelgem is goed te betalen (ongeveer € 880 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €280 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1750 en het rendement ligt op zo’n €270 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Avelgem kost +/- €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. De besparing loopt op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12400. Het rendement is om en nabij €970, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog enkele rendabele opties. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Avelgem (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van woning/huis in Avelgem is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. De besparing komt neer op €1050 p/jaar. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Avelgem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4300)
€855
(€4700)
€1120
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€245
(€2100)
€315
(€2850)
Spouwmuur€280
(€1425)
€660
(€1925)
€850
(€3350)
HR++ glas€210
(€2650)
€295
(€4225)
€375
(€4725)
isolatie avelgem 8580

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Avelgem?

Waarom mijn woning in Avelgem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en dat levert gemiddeld op €315 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Handy Home, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Avelgem

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Avelgem voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Avelgem
Het is evident: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Avelgem wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Avelgem voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Avelgem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment