Woning isoleren Fooz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Fooz? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie van platte dak of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Fooz. Dit kan gaan om onderwerpen als isolerende raamfolie en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-fooz-4340

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLuik
GemeenteAwans
Postcode4340
Gasverbruik22.270 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€170,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk je de meest toegepaste stappen om je woning in Fooz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Fooz is betaalbaar (vanaf zo’n € 880 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €235 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen bedragen zo’n €1975 en de besparing loopt op tot €215 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Fooz kost doorgaans €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Het rendement is al snel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Je profiteert van circa €790 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er nog een aantal vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Fooz (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van de woning in Fooz is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Fooz. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€805
(€5950)
€1240
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€280
(€2050)
€300
(€3400)
Spouwmuur€210
(€900)
€440
(€2075)
€860
(€3325)
HR++ glas€240
(€2375)
€305
(€3950)
€410
(€5250)
isolatie fooz 4340

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Fooz?

Waarom juist nu mijn huis in Fooz isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Watz en Poweo, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075 en dat levert gemiddeld op €310 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hierna check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Dema, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Awans

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Awans meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Awans
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Fooz wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Fooz voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Fooz. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een prettig leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment