Woning isoleren Borlez

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Borlez? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Borlez. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de vloer en de groene lening. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-borlez-4317

 • Hoog rendement
 • Meer warmte en minder vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Stiller in de woning
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteFaimes
Postcode4317
Gasverbruik22.230 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€169,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Borlez te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Borlez is betaalbaar (om en nabij de € 990 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €2000 en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Borlez kost je zo’n €5700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het rendement is zo’n €930 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Borlez (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Borlez is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 (jaarlijks). Hieronder calculeren we de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Borlez. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€805
(€5400)
€1070
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€255
(€2300)
€315
(€2900)
Spouwmuur€270
(€1300)
€570
(€2425)
€865
(€3225)
HR++ glas€220
(€2400)
€325
(€3225)
€380
(€4425)
isolatie borlez 4317

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Borlez?

Waarom moet ook ik mijn huis in Borlez isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Mega en Poweo, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Faimes

Met behulp van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Faimes aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Faimes
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Borlez wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Borlez voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Borlez. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment