Woning isoleren Bovenistier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bovenistier? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over isolatie Bovenistier. We zoomen in op thema’s als het dak isoleren en Rc-waarde. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bovenistier-4300

 • Besparen op energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder CO-2 belasting
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode4300
Gasverbruik22.180 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€168,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Bovenistier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bovenistier is goed te betalen (al vanaf € 950 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bovenistier kost plusminus €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1180. Het rendement is al snel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Daarmee bespaar je plusminus €880 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we meerdere vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bovenistier (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijk een duurzame wereld? Isoleren van de woning in Bovenistier is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Bovenistier. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€885
(€7400)
€930
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€250
(€2200)
€370
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1600)
€700
(€2175)
€945
(€3500)
HR++ glas€230
(€2000)
€305
(€3575)
€365
(€4950)
isolatie bovenistier 4300

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bovenistier?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Bovenistier isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425 en geeft een besparing van €330 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je meer info over veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Waremme

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Waremme op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waremme
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Bovenistier wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Bovenistier voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Bovenistier. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment