Woning isoleren Oleye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oleye? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen als isolatie van de vloer of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Oleye. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de buitengevel en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-oleye-4300

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Beter energielabel

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode4300
Gasverbruik22.210 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€169,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Oleye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oleye is interessant (vanaf € 930 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1850 en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oleye kost zo’n €4850. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12500. De winst is ongeveer €900, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we diverse interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oleye (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Oleye kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 per jaar. Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Oleye. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3250)
€805
(€7250)
€920
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€295
(€1800)
€325
(€3350)
Spouwmuur€240
(€1400)
€520
(€2475)
€875
(€3650)
HR++ glas€240
(€1850)
€285
(€3100)
€440
(€4975)
isolatie oleye 4300

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Oleye?

Waarom zou ik mijn woning in Oleye isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en dat bespaart tot €325 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Dema, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Waremme

Dankzij een speciale premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Waremme aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waremme
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Oleye wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Oleye voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Oleye. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment