Woning isoleren Les Waleffes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Les Waleffes? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de binnengevel isoleren of naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Les Waleffes. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-les-waleffes-4317

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuik
GemeenteFaimes
Postcode4317
Gasverbruik22.250 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€169,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Les Waleffes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Les Waleffes is goed te betalen (al vanaf € 800 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €205, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Les Waleffes kost ongeveer €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Je profiteert van ongeveer €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Les Waleffes (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Les Waleffes is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. Dat komt neer op €850 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Les Waleffes. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4300)
€845
(€5650)
€1170
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€245
(€2150)
€310
(€3050)
Spouwmuur€215
(€1525)
€480
(€2350)
€840
(€3575)
HR++ glas€250
(€2450)
€260
(€3650)
€430
(€5400)
isolatie les-waleffes 4317

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Les Waleffes?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Les Waleffes isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550, waarbij u een besparing realiseert van €280 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Faimes

Door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Faimes aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Faimes
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Les Waleffes wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Les Waleffes voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Les Waleffes. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment