Woning isoleren Awans

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Awans? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen als isolatie buitenkant gevel of tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Awans. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de buitengevel en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-awans-4340

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLuik
GemeenteAwans
Postcode4340
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€168,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf lees jij de meest populaire stappen om jullie woning in Awans te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Awans is goed te betalen (al vanaf € 890 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen liggen rond €1800 en het resultaat is zo’n €230, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Awans kost je zo’n €4550. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13500. Het voordeel is ongeveer €940 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Ook noemen we verschillende alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Awans (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Awans is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Awans. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4150)
€775
(€5650)
€910
(€8950)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€295
(€1700)
€335
(€2700)
Spouwmuur€175
(€1600)
€650
(€2200)
€935
(€3275)
HR++ glas€210
(€2425)
€310
(€3225)
€410
(€5150)
isolatie awans 4340

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Awans?

Waarom zou ik mijn huis in Awans isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en besparen tot €345 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Awans

Via de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Awans op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Awans
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips kom je met een isolatieplan Awans wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Awans voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Awans. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment