Woning isoleren Harzé

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Harzé? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals het dak isoleren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Harzé. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-harze-4920

 • Lagere energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteAywaille
Postcode4920
Gasverbruik20.060 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€160,76

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check je de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Harzé te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Harzé is betaalbaar (vanaf zo’n € 870 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1750 en je bespaart al snel €185, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Harzé kost je zo’n €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Hiermee bespaar je circa €870 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast bestaan er verschillende aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Harzé (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Harzé kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Hieronder kijken we naar de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Harzé. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€645
(€4750)
€1080
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€285
(€2350)
€365
(€2750)
Spouwmuur€365
(€1250)
€530
(€2150)
€890
(€3300)
HR++ glas€190
(€2950)
€325
(€3400)
€375
(€4800)
isolatie harze 4920

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Harzé?

Waarom zou ik mijn huis in Harzé isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925, dat betekent een winst van 225 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Aywaille

Met behulp van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Aywaille in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aywaille
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Harzé wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Harzé voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Harzé. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment