Woning isoleren Aywaille

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Aywaille? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je belangrijke informatie over isolatie Aywaille. Denk aan topics als isolatie van de binnengevel en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-aywaille-4920

 • Besparen op energierekening
 • Minder problemen met vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLuik
GemeenteAywaille
Postcode4920
Gasverbruik22.990 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€176,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Aywaille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Aywaille is voordeling (ongeveer € 870 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Aywaille kost +/- €4750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Het rendement is al snel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13000. De winst is om en nabij €790 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog meer interessante alternatieven. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Aywaille (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Aywaille is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Aywaille. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3450)
€805
(€5500)
€1190
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€205
(€2150)
€355
(€2700)
Spouwmuur€305
(€1325)
€470
(€2550)
€820
(€3225)
HR++ glas€200
(€2650)
€335
(€3850)
€410
(€5400)
isolatie aywaille 4920

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Aywaille?

Waarom zou ik mijn woning in Aywaille isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100 en geeft een besparing van €275 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Handy Home, Big Mat. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Aywaille

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Aywaille op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aywaille
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Aywaille wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Aywaille voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Aywaille. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment