Woning isoleren Polleur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Polleur? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Polleur. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-polleur-4910

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuik
GemeenteTheux
Postcode4910
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€160,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand zie je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Polleur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Polleur kan zeer goedkoop beginnend bij € 710 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €250, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Polleur kost je zo’n €5500. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. De potentiële besparing ligt op €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Het voordeel is grofweg €930 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Polleur (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een groenere samenleving? Isoleren van jouw huis in Polleur is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De besparing komt neer op €850 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Polleur. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€805
(€6700)
€1080
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€255
(€1750)
€355
(€3450)
Spouwmuur€290
(€1400)
€710
(€2700)
€830
(€3625)
HR++ glas€215
(€1950)
€320
(€3525)
€390
(€4525)
isolatie polleur 4910

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Polleur?

Waarom zou ik mijn woning in Polleur isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Big Mat, Gamma, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Theux

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Theux op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Theux
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Polleur wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Polleur voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Polleur. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment