Woning isoleren Montzen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Montzen? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld dubbel glas of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Montzen. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de spouwmuur en lambda waarde. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-montzen-4850

 • Een fors lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeentePlombières
Postcode4850
Gasverbruik23.900 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€174,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be zie je de aantrekkelijkste acties om een woning in Montzen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Montzen is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 990 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €285 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1900 en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Montzen kost doorgaans €5850. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1040. De besparing loopt op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12900. Hiermee bespaar je circa €790, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we diverse rendabele vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Montzen (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Montzen kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. Dat is dus al gauw €1425 per 12 maanden. Onderstaand vind je de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Montzen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4050)
€845
(€5450)
€1180
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€285
(€1900)
€300
(€3300)
Spouwmuur€335
(€1475)
€430
(€2650)
€830
(€3500)
HR++ glas€215
(€2675)
€320
(€4300)
€390
(€5250)
isolatie montzen 4850

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Montzen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Montzen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775, dat betekent een winst van 295 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Plombières

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Plombières in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Plombières
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Montzen wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Montzen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Montzen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment