Woning isoleren Soiron

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Soiron? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. isolatie van binnenmuren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Soiron. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie van schuine dak en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-soiron-4861

 • Minder energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuik
GemeentePepinster
Postcode4861
Gasverbruik23.970 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€176,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Soiron te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Soiron is goedkoop (vanaf ongeveer € 880 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1950 en de besparing loopt op tot €240 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Soiron kost gemiddeld €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11600. Daarmee bespaar je ong. €940 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens kennen we meerdere populaire oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Soiron (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een groenere maatschappij? Isoleren van jouw woning in Soiron is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. Dat komt neer op €1300 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Soiron. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€635
(€6100)
€1060
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€205
(€2600)
€390
(€2850)
Spouwmuur€180
(€1350)
€630
(€2775)
€950
(€3675)
HR++ glas€220
(€2075)
€270
(€3150)
€390
(€5275)
isolatie soiron 4861

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Soiron?

Waarom zou ik mijn huis in Soiron isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Mega en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3275 en dat bespaart tot €330 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Pepinster

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Pepinster meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pepinster
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Soiron wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Soiron voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Soiron. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment