Woning isoleren Sougné-Remouchamps

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sougné-Remouchamps? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen als bijv. binnenmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je belangrijke informatie over isolatie Sougné-Remouchamps. Denk aan items als de gevel isoleren en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sougne-remouchamps-4920

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezond leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Beschermt ook tegen brand
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuik
GemeenteAywaille
Postcode4920
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€161,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de interessantste methodes om een woning in Sougné-Remouchamps te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sougné-Remouchamps is interessant (vanaf plusminus € 900 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen bedragen zo’n €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, glaswol, icynene, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sougné-Remouchamps kost gemiddeld €5000. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. De potentiële besparing ligt op €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Je profiteert van ong. €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei vaak toegepaste vormen. Hieronder beoordelen we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sougné-Remouchamps (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Sougné-Remouchamps kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per jaar. Onderstaand bekijk je de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Sougné-Remouchamps. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3600)
€735
(€6100)
€1230
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€230
(€2350)
€375
(€2900)
Spouwmuur€385
(€925)
€490
(€2100)
€850
(€3025)
HR++ glas€200
(€2825)
€315
(€3425)
€385
(€4575)
isolatie sougne-remouchamps 4920

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sougné-Remouchamps?

Waarom zou ik mijn woning in Sougné-Remouchamps isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275 en geeft een besparing van €240 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende acties als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna check je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Aywaille

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Aywaille in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aywaille
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Sougné-Remouchamps wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sougné-Remouchamps voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sougné-Remouchamps. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment