Woning isoleren Fraipont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Fraipont? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. vloerisolatie en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder lees je nuttige informatie over isolatie Fraipont. Je komt meer te weten over topics als isolatie van platte dak en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-fraipont-4870

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder last van trek en tocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder geluid van buiten
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLuik
GemeenteTrooz
Postcode4870
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€176,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop tref je de interessantste acties om je woning in Fraipont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Fraipont kan erg voordelig (vanaf € 820 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1825 en het bespaart circa €185 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Fraipont kost om en nabij de €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1160. De potentiële besparing ligt op €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Het voordeel is plusminus €930 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Fraipont (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Fraipont is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Fraipont. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€765
(€4950)
€920
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€200
(€2600)
€380
(€3250)
Spouwmuur€225
(€1075)
€590
(€2725)
€800
(€3350)
HR++ glas€230
(€2325)
€310
(€4075)
€385
(€4600)
isolatie fraipont 4870

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Fraipont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Fraipont isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050 en geeft een besparing van €230, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Trooz

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Trooz kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Trooz
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Fraipont wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Fraipont voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Fraipont. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een lekker warm huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment