Woning isoleren Gemmenich

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Gemmenich? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen als isolatie van de garage of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Gemmenich. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en ventilatieroosters. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gemmenich-4851

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Stiller in de woning
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLuik
GemeentePlombières
Postcode4851
Gasverbruik23.920 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€175,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina achterhaal jij de interessantste methodes om jullie woning in Gemmenich te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gemmenich is voordeling beginnend bij € 720 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per 12 maanden (prijspeil december 2023).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen liggen rond €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gemmenich kost ongeveer €5000. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. De potentiële besparing ligt op €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het rendement is ong. €850, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Gemmenich (december 2023)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw woning in Gemmenich kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 p/jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Gemmenich. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€865
(€5100)
€1240
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€275
(€1550)
€360
(€3250)
Spouwmuur€385
(€1025)
€730
(€2675)
€800
(€3300)
HR++ glas€205
(€1900)
€260
(€3725)
€360
(€4750)
isolatie gemmenich 4851

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Gemmenich?

Waarom zou ik mijn woning in Gemmenich isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en dat levert gemiddeld op €235 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Te koop bij erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Hubo, Brico, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Plombières

Dankzij een speciale premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Plombières aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Plombières
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Gemmenich wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Gemmenich voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Gemmenich. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment