Woning isoleren Boirs

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Boirs? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je belangrijke informatie over isolatie Boirs. Denk aan vraagstukken over tochtstrips of tochtbanden en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-boirs-4690

 • Besparen op energienota
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuik
GemeenteBassenge
Postcode4690
Gasverbruik23.560 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€176,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna tref je de meest interessante werkzaamheden om je woning in Boirs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Boirs kan zeer goedkoop (al vanaf € 860 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1800 en de besparing loopt op tot €280 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Boirs kost ongeveer €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1150. De besparing loopt op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11600. Hiermee bespaar je grofweg €750 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er nog enkele rendabele werkzaamheden. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Boirs (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Boirs is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. De besparing komt neer op €1350 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Boirs. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3700)
€735
(€6400)
€1080
(€8550)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€215
(€1800)
€345
(€3600)
Spouwmuur€205
(€1650)
€580
(€2100)
€875
(€3225)
HR++ glas€235
(€2875)
€300
(€3025)
€380
(€4600)
isolatie boirs 4690

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Boirs?

Waarom moet ook ik mijn huis in Boirs isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Mega of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075 en besparen tot €305 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende acties als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Dema, Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Bassenge

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bassenge aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bassenge
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Boirs wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boirs voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Boirs. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment