Woning isoleren Bassenge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bassenge? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Bassenge. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de dakkapel en schijntocht. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bassenge-4690

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuik
GemeenteBassenge
Postcode4690
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€172,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Bassenge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bassenge is interessant (plusminus € 750 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €215 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bassenge kost gemiddeld €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. De potentiële besparing ligt op €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11300. Dit levert op plusminus €850 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijke werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bassenge (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en een bewuste wereld? Isoleren van de woning in Bassenge is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bassenge. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4050)
€835
(€5500)
€1220
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€205
(€2200)
€365
(€3500)
Spouwmuur€390
(€800)
€480
(€1900)
€940
(€3450)
HR++ glas€230
(€2500)
€340
(€3350)
€440
(€5150)
isolatie bassenge 4690

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bassenge?

Waarom juist nu mijn huis in Bassenge isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Bassenge

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Bassenge aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bassenge
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Bassenge wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Bassenge voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Bassenge. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment