Woning isoleren Vivegnis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vivegnis? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties zoals isolatie van de zolder en isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Vivegnis. Denk aan vraagstukken over buisisolatie en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vivegnis-4683

 • Minder energielasten
 • Een gezond leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode4683
Gasverbruik23.540 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€176,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna check je de interessantste stappen om een woning in Vivegnis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vivegnis is aantrekkelijk (plusminus € 770 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1750 en je bespaart al snel €215, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Vivegnis kost je zo’n €5600. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €960. De potentiële besparing ligt op €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13300. Het voordeel is pakweg €760 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er diverse mogelijke vormen. In het volgende overzicht bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vivegnis (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Vivegnis is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Vivegnis. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€855
(€6400)
€1070
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€270
(€2650)
€370
(€3300)
Spouwmuur€335
(€1150)
€690
(€2300)
€810
(€3125)
HR++ glas€235
(€2650)
€335
(€4150)
€355
(€5125)
isolatie vivegnis 4683

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vivegnis?

Waarom zou ik mijn woning in Vivegnis isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hierna check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Oupeye

Door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Oupeye voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oupeye
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Vivegnis wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vivegnis voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Vivegnis. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment