Woning isoleren Housse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Housse? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen als bijv. je spouwmuur isoleren of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Housse. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-housse-4671

 • Besparen op energiekosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode4671
Gasverbruik23.470 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€175,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf check je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Housse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Housse kan erg voordelig (vanaf zo’n € 990 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1675 en de besparing loopt op tot €250 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Housse kost om en nabij de €5250. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het rendement is zo’n €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we verschillende interessante opties. Hieronder benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Housse (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Housse is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Housse. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€865
(€5600)
€1100
(€9450)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€170
(€2000)
€330
(€3450)
Spouwmuur€325
(€725)
€510
(€2000)
€810
(€3600)
HR++ glas€245
(€2125)
€275
(€3375)
€430
(€4625)
isolatie housse 4671

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Housse?

Waarom moet ook ik mijn huis in Housse isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Watz of Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625, waarbij u een besparing realiseert van €320 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je meer info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Blégny

Met behulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Blégny aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Blégny
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Housse wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Housse voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Housse. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment