Woning isoleren Wonck

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wonck? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties als bijv. isolatie van de buitengevel en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je bruikbare informatie over isolatie Wonck. We zoomen in op vraagstukken over tochtstrips of tochtbanden en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wonck-4690

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLuik
GemeenteBassenge
Postcode4690
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€177,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website ontdek jij de meest rendabele acties om je woning in Wonck te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wonck kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 930 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, glaswol, steenwol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wonck kost gemiddeld €5250. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Dit levert op circa €980 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we verschillende rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Wonck (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Wonck is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. Dat komt neer op €975 op jaarbasis. Op deze pagina calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wonck. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4350)
€585
(€5700)
€960
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€275
(€2200)
€320
(€3050)
Spouwmuur€310
(€1000)
€750
(€2725)
€885
(€3450)
HR++ glas€210
(€2150)
€335
(€3675)
€425
(€4875)
isolatie wonck 4690

Interessante Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Wonck?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wonck isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en besparen tot €220 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Bassenge

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Bassenge voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bassenge
Het is evident: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Wonck wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Wonck voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Wonck. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment