Woning isoleren Hermalle-Sous-Argenteau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hermalle-Sous-Argenteau? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals HR++ glas en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je uitgebreide informatie over isolatie Hermalle-Sous-Argenteau. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolerende deuren en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-hermalle-sous-argenteau-4681

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Buitengeluid absorberen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode4681
Gasverbruik23.510 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€175,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind je de interessantste manieren om jouw woning in Hermalle-Sous-Argenteau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hermalle-Sous-Argenteau kan zeer goedkoop (om en nabij de € 880 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €295 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1700 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hermalle-Sous-Argenteau kost doorgaans €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. De winst is grofweg €770, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we meerdere vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hermalle-Sous-Argenteau (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en ook een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Hermalle-Sous-Argenteau is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 (jaarlijks). Op deze website check je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Hermalle-Sous-Argenteau. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4150)
€685
(€6850)
€1250
(€9300)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€240
(€2600)
€390
(€3600)
Spouwmuur€290
(€1175)
€660
(€2050)
€875
(€3025)
HR++ glas€205
(€2225)
€305
(€3225)
€365
(€4975)
isolatie hermalle-sous-argenteau 4681

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hermalle-Sous-Argenteau?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hermalle-Sous-Argenteau isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Mega en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €335 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor zie je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Oupeye

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Oupeye in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oupeye
Het is evident: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Hermalle-Sous-Argenteau wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hermalle-Sous-Argenteau voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Hermalle-Sous-Argenteau. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment