Woning isoleren Dion

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dion? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties als de buitengevel isoleren en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind je diverse informatie over isolatie Dion. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-dion-5570

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5570
Gasverbruik22.340 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€168,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind je de interessantste acties om jullie woning in Dion te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dion kan zeer goedkoop (om en nabij de € 770 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €270 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn gemiddeld €1625 en de besparing loopt op tot €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dion kost gemiddeld €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13000. Hiermee bespaar je zo’n €830, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dion (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Dion is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. Dat komt neer op €1425 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Dion. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€615
(€5500)
€910
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€210
(€1650)
€385
(€2900)
Spouwmuur€300
(€1750)
€530
(€1925)
€895
(€3150)
HR++ glas€250
(€2425)
€340
(€4025)
€350
(€5100)
isolatie dion 5570

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Dion?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Dion isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en geeft een besparing van €310, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Hubo, Gamma, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Beauraing

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Beauraing aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Dion wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Dion voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Dion. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment