Woning isoleren Finnevaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Finnevaux? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel als schuin dak isoleren en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Finnevaux. We staan stil bij vraagstukken over isolerende kozijnen en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-finnevaux-5560

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Meer controle in de woning
 • Duurzame investering
 • Dempt het geluid
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode5560
Gasverbruik22.250 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€167,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check je de populairste onderdelen om een woning in Finnevaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Finnevaux is interessant (vanaf zo’n € 860 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1800 en het bespaart circa €245 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Finnevaux kost ongeveer €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Je profiteert van zo’n €760, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we allerlei alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Finnevaux (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Finnevaux is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 p/jaar. Hierna calculeren we de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Finnevaux. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4250)
€785
(€6500)
€960
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€200
(€2000)
€340
(€3300)
Spouwmuur€400
(€900)
€660
(€2225)
€875
(€3525)
HR++ glas€205
(€2750)
€295
(€3825)
€385
(€5225)
isolatie finnevaux 5560

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Finnevaux?

Waarom mijn woning in Finnevaux isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Watz of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en besparen tot €240 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be check je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Houyet

Met behulp van de huidige premies wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Houyet voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houyet
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Finnevaux wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Finnevaux voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Finnevaux. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment