Woning isoleren Graide

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Graide? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen als bijv. HR++ glas en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je belangrijke informatie over isolatie Graide. Denk aan thema’s als de garage isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-graide-5555

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode5555
Gasverbruik22.180 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€173,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand tref je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Graide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Graide kan zeer goedkoop (al vanaf € 830 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €230 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven bedragen zo’n €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €235 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Graide kost doorgaans €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Daarmee bespaar je ongeveer €890 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zijn er allerlei interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Graide (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Graide is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be berekenen we de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Graide. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€685
(€7450)
€1030
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€230
(€1850)
€345
(€3500)
Spouwmuur€380
(€1275)
€680
(€2350)
€785
(€3025)
HR++ glas€250
(€2650)
€340
(€3600)
€355
(€4700)
isolatie graide 5555

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Graide?

Waarom moet ook ik mijn huis in Graide isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, dat betekent een winst van 240 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Bièvre

Door te profiteren van de huidige premies wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Bièvre voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Bièvre
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Graide wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Graide voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Graide. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren in een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment