Woning isoleren Mesnil-Saint-Blaise

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mesnil-Saint-Blaise? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering zoals isolatie van de bodem of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Mesnil-Saint-Blaise. Dit kan gaan om topics als isolatie buitenkant gevel en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-mesnil-saint-blaise-5560

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Temperatuur in eigen hand
 • Duurzame investering
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode5560
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€167,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de meest toegepaste methodes om een woning in Mesnil-Saint-Blaise te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mesnil-Saint-Blaise is financieel toegankelijk (al vanaf € 800 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €205 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €1950 en je bespaart al snel €260, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mesnil-Saint-Blaise kost doorgaans €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het voordeel is zo’n €880 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Mesnil-Saint-Blaise (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Mesnil-Saint-Blaise is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Mesnil-Saint-Blaise. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3300)
€685
(€6350)
€940
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€295
(€1800)
€385
(€3150)
Spouwmuur€355
(€725)
€650
(€2525)
€855
(€3225)
HR++ glas€210
(€2725)
€320
(€3125)
€430
(€5200)
isolatie mesnil-saint-blaise 5560

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Mesnil-Saint-Blaise?

Waarom zou ik mijn huis in Mesnil-Saint-Blaise isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en dat levert gemiddeld op €260 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Brico, Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Houyet

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Houyet in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houyet
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Mesnil-Saint-Blaise wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Mesnil-Saint-Blaise voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Mesnil-Saint-Blaise. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment