Woning isoleren Wanlin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wanlin? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen als tussenwanden isoleren en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Wanlin. Denk aan topics als naden en kieren dichten en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wanlin-5564

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettig binnenklimaat
 • Groene investering
 • Weinig last van geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode5564
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€168,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje check je de interessantste manieren om jullie woning in Wanlin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wanlin is financieel toegankelijk (plusminus € 900 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €245 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn gemiddeld €1625 en je bespaart al snel €225, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wanlin kost gemiddeld €4550. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1040. De besparing loopt op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Dit levert op grofweg €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wanlin (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Wanlin kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per jaar. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Wanlin. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4000)
€715
(€5750)
€990
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€235
(€2650)
€380
(€3000)
Spouwmuur€325
(€1475)
€460
(€2225)
€860
(€3050)
HR++ glas€245
(€2525)
€300
(€3375)
€395
(€4600)
isolatie wanlin 5564

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wanlin?

Waarom mijn woning in Wanlin isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en besparen tot €340 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder komen we met kort & bondige info over de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Houyet

Via een speciale premie wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Houyet op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houyet
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Wanlin wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wanlin voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Wanlin. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment