Woning isoleren Hulsonniaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hulsonniaux? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Hulsonniaux. Bijvoorbeeld vraagstukken over dakisolatie en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hulsonniaux-5560

 • Hoog rendement
 • Een gezond leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode5560
Gasverbruik22.260 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€167,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina zie je de meest toegepaste methodes om een woning in Hulsonniaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hulsonniaux is voordeling (om en nabij de € 770 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €235 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1925 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hulsonniaux kost doorgaans €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €980. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12900. Je profiteert van zo’n €930 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Hulsonniaux (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Hulsonniaux is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hulsonniaux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3600)
€725
(€6600)
€1170
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€170
(€2250)
€340
(€3550)
Spouwmuur€370
(€1550)
€720
(€1900)
€925
(€3275)
HR++ glas€250
(€2150)
€260
(€3050)
€430
(€5125)
isolatie hulsonniaux 5560

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hulsonniaux?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hulsonniaux isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en dat bespaart tot €230 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna tref je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Houyet

Mede door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Houyet meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houyet
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Hulsonniaux wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Hulsonniaux voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Hulsonniaux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment