Woning isoleren Hour

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hour? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen als dubbel glas of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over isolatie Hour. Je komt meer te weten over thema’s als schuin dak isoleren en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hour-5563

 • Lagere energienota
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder ongedierte
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode5563
Gasverbruik22.310 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€168,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje zie je de meest populaire manieren om een woning in Hour te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hour kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 980 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hour kost zo’n €5600. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. De besparing loopt op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het voordeel is ongeveer €820 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er diverse interessante opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hour (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van een woning in Hour is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 p/jaar. Hieronder vind je de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hour. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4250)
€605
(€6900)
€950
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€265
(€2000)
€400
(€3100)
Spouwmuur€400
(€1075)
€670
(€2725)
€875
(€3525)
HR++ glas€190
(€2500)
€300
(€3400)
€375
(€4825)
isolatie hour 5563

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Hour?

Wat is het voordeel van mijn woning in Hour isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Elegant, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en geeft een besparing van €320 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Houyet

Met hulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Houyet kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houyet
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Hour wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hour voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Hour. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment