Woning isoleren Celles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Celles? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je bruikbare informatie over isolatie Celles. We zoomen in op items als isolatie van de vloer en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-celles-5561

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode5561
Gasverbruik22.290 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€168,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest interessante manieren om een woning in Celles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Celles is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 780 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen fluctueren rond de €1925 en het bespaart circa €195 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Celles kost je zo’n €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11500. Dit levert op om en nabij €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Celles (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een bewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Celles is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. Dat komt neer op €1400 per jaar. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Celles. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4050)
€795
(€6400)
€1200
(€8400)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€235
(€1850)
€335
(€3300)
Spouwmuur€325
(€1075)
€670
(€2200)
€930
(€3375)
HR++ glas€235
(€2750)
€325
(€3675)
€445
(€4550)
isolatie celles 5561

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Celles?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Celles isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400 en dat bespaart tot €300 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor zie je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide acties als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Houyet

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Houyet op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houyet
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Celles wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Celles voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Celles. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment