Woning isoleren Feschaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Feschaux? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals schuin dak isoleren of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Feschaux. Je komt meer te weten over vraagstukken over deuren isoleren en PIR isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-feschaux-5570

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5570
Gasverbruik22.360 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€169,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste methodes om jouw woning in Feschaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Feschaux kan erg voordelig (ongeveer € 860 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen liggen rond €1900 en het rendement ligt op zo’n €230 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Feschaux kost je zo’n €5400. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Dit levert op om en nabij €870, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog enkele mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Feschaux (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Feschaux kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Feschaux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4050)
€655
(€6600)
€1120
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€225
(€1850)
€320
(€3500)
Spouwmuur€220
(€900)
€640
(€2175)
€945
(€3475)
HR++ glas€240
(€2575)
€290
(€4075)
€440
(€4500)
isolatie feschaux 5570

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Feschaux?

Waarom mijn woning in Feschaux isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750 en dat levert gemiddeld op €240 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Hubo, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Beauraing

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Beauraing op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Feschaux wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Feschaux voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Feschaux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment