Woning isoleren Mesnil-Eglise

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mesnil-Eglise? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Mesnil-Eglise. Dit kan gaan om zaken als tussenwanden isoleren en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-mesnil-eglise-5560

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Voor klein en groot budget
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNamen
GemeenteHouyet
Postcode5560
Gasverbruik22.270 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€167,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind jij de interessantste acties om een woning in Mesnil-Eglise te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mesnil-Eglise kan erg voordelig (vanaf plusminus € 710 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €295 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €235, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mesnil-Eglise kost ongeveer €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12700. Hiermee bespaar je zo’n €870 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mesnil-Eglise (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en ook een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Mesnil-Eglise is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar. Hieronder check je de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Mesnil-Eglise. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3650)
€885
(€6450)
€1090
(€9750)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€260
(€2250)
€370
(€3300)
Spouwmuur€340
(€1100)
€740
(€2400)
€795
(€3400)
HR++ glas€240
(€2475)
€280
(€3050)
€450
(€4500)
isolatie mesnil-eglise 5560

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Mesnil-Eglise?

Waarom moet ook ik mijn huis in Mesnil-Eglise isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Elegant, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950, dat betekent een winst van 280 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Houyet

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Houyet op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Houyet
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Mesnil-Eglise wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mesnil-Eglise voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Mesnil-Eglise. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment