Woning isoleren Monceau-En-Ardenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Monceau-En-Ardenne? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als gevelisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Monceau-En-Ardenne. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als je spouwmuur isoleren en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-monceau-en-ardenne-5555

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode5555
Gasverbruik22.200 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€166,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop lees jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Monceau-En-Ardenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Monceau-En-Ardenne is goedkoop (gemiddeld zo’n € 910 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €185 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Monceau-En-Ardenne kost gemiddeld €5150. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De besparing loopt op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Daarmee bespaar je zo’n €920 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er nog enkele alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Monceau-En-Ardenne (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Monceau-En-Ardenne kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 (jaarlijks). Op deze pagina calculeren we de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Monceau-En-Ardenne. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3750)
€585
(€7250)
€1180
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€275
(€2600)
€355
(€3550)
Spouwmuur€175
(€1725)
€480
(€1925)
€840
(€3450)
HR++ glas€205
(€2600)
€295
(€3400)
€360
(€5325)
isolatie monceau-en-ardenne 5555

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Monceau-En-Ardenne?

Waarom juist nu mijn huis in Monceau-En-Ardenne isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Watz of Poweo, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en besparen tot €340, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo check je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder check je meer info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bièvre

Met behulp van de geldende premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Bièvre kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bièvre
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Monceau-En-Ardenne wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Monceau-En-Ardenne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Monceau-En-Ardenne. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment