Woning isoleren Froidfontaine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Froidfontaine? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie van buitenmuren of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je waardevolle informatie over isolatie Froidfontaine. Je kunt denken aan vraagstukken over radiatorfolie plaatsen en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-froidfontaine-5576

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Weinig last van geluid
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5576
Gasverbruik22.570 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€172,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina achterhaal je de meest rendabele stappen om een woning in Froidfontaine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Froidfontaine kan zeer goedkoop beginnend bij € 880 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €275 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1650 en de winst ligt rond de €255 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Froidfontaine kost om en nabij de €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1100. De besparing loopt op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Je profiteert van zo’n €900 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we nog enkele interessante uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Froidfontaine (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Froidfontaine kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 p/jaar. Op deze pagina ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Froidfontaine. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€665
(€6900)
€1080
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€245
(€2050)
€365
(€3450)
Spouwmuur€190
(€825)
€740
(€2025)
€875
(€3250)
HR++ glas€195
(€2950)
€330
(€3475)
€350
(€4625)
isolatie froidfontaine 5576

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Froidfontaine?

Wat is het voordeel van mijn woning in Froidfontaine isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Mega en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Beauraing

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beauraing voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Froidfontaine wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Froidfontaine voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Froidfontaine. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een comfortabel leefklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment