Woning isoleren Winenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Winenne? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen als bijv. isolatie van de spouwmuur of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind je uitgebreide informatie over isolatie Winenne. We zoomen in op onderwerpen als tochtbanden en ventilatieroosters. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-winenne-5570

 • Snel terugverdiend
 • Minder tocht in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5570
Gasverbruik22.410 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€169,99

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Winenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Winenne is betaalbaar (plusminus € 870 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €230 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1650 en het resultaat is zo’n €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Winenne kost ongeveer €5850. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. De winst is plusminus €990, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we nog meer alternatieve opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Winenne (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame gemeenschap? Isoleren van de woning in Winenne kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. Dat komt neer op €850 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Winenne. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3100)
€695
(€5250)
€1020
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€170
(€1750)
€310
(€3450)
Spouwmuur€380
(€1725)
€700
(€2000)
€860
(€3375)
HR++ glas€210
(€2450)
€325
(€3625)
€420
(€5200)
isolatie winenne 5570

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Winenne?

Waarom mijn woning in Winenne isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en geeft een besparing van €295, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Beauraing

Dankzij de geldende premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Beauraing in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Winenne wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Winenne voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Winenne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment