Woning isoleren Houdremont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Houdremont? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de schuur of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Houdremont. Denk aan topics als isolatie buitenkant gevel en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-houdremont-5575

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode5575
Gasverbruik22.480 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€171,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de meest toegepaste stappen om je woning in Houdremont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Houdremont is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 820 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn zo’n €1825 en het rendement ligt op zo’n €235 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Houdremont kost gemiddeld €5650. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Het rendement is al snel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11000. Het voordeel is om en nabij €770 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we meerdere alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Houdremont (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Houdremont is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2750 m3. Dat is dus al gauw €1200 op jaarbasis. Hierna tref je de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Houdremont. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€795
(€6800)
€1150
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€280
(€2200)
€300
(€2850)
Spouwmuur€380
(€1100)
€750
(€1975)
€920
(€3150)
HR++ glas€195
(€2375)
€330
(€4225)
€355
(€4500)
isolatie houdremont 5575

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Houdremont?

Waarom moet ook ik mijn huis in Houdremont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Luminus en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en geeft een besparing van €230 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Gedinne

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Gedinne meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Houdremont wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Houdremont voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Houdremont. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment