Woning isoleren Vencimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vencimont? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels een investering zoals schuin dak isoleren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Vencimont. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de bodem en minerale wol. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-vencimont-5575

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder tocht in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode5575
Gasverbruik22.550 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€172,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand check je de interessantste methodes om jouw woning in Vencimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vencimont is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 770 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vencimont kost om en nabij de €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12800. De winst is grofweg €900 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er nog meer aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vencimont (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw huis in Vencimont is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Vencimont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3550)
€715
(€7450)
€1040
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€190
(€2250)
€355
(€3400)
Spouwmuur€240
(€1350)
€700
(€2650)
€800
(€3625)
HR++ glas€245
(€2725)
€300
(€3225)
€415
(€4900)
isolatie vencimont 5575

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Vencimont?

Waarom juist nu mijn huis in Vencimont isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475 en geeft een besparing van €255 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Gedinne

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gedinne meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Vencimont wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vencimont voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Vencimont. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment