Woning isoleren Rienne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rienne? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de schuur en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met waardevolle informatie over isolatie Rienne. We bespreken onderwerpen als de spouwmuur isoleren en subsidie Isolatie februari 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-rienne-5575

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Een verantwoorde warme woning
 • Reductie geluid
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode5575
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€171,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website vind je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Rienne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rienne is betaalbaar (vanaf ongeveer € 970 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €195 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn gemiddeld €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rienne kost om en nabij de €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1040. De besparing loopt op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Dit levert op om en nabij €970 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we allerlei alternatieve mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rienne (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Rienne kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Rienne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3750)
€755
(€5500)
€1080
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€170
(€1700)
€385
(€3000)
Spouwmuur€280
(€950)
€560
(€2525)
€920
(€3675)
HR++ glas€200
(€1925)
€320
(€4000)
€390
(€4650)
isolatie rienne 5575

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Rienne?

Waarom mijn woning in Rienne isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375 en besparen tot €245 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Gedinne

Mede door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gedinne voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Rienne wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Rienne voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Rienne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment